Followers



 
Salam semua ^^ wah, dah berkurun Iera x update blog nie... bukan ape, Iera busy sangat... i'm so sowy so, sekarang ni...Iera nak cite pasal housemate, tapi bukan yang x elok yang eloknye la ^^...ape yang Iera nak cite nie bukannya baru sangat dah lame dah cume x berkesempatan nak update je :D ...
 
kay, citenye bermula begini.... pada satu hari, ada seorang pelajar diploma yang x nak duduk dekat dalam kolej atas beberapa sebab sendiri ( sebab ape? tu kene tanye tuan punye cite ni ye :D )... mula2 dia rancang nak sewa rumah tapi, rumah sewa dekat perlis mahe sangat dan die je nak ddk, so...dia ambil keputusan nak sewa bilik jew...
 
Dia pun cari la bilik yang nak disewa di internet n alhamdulillah, dapat dkt jgak dengan pintu Gate B UiTM tapi, bila dia pegi tengok rumah yang dia nak sewa bilik tu, dia dapat tahu yang dia akan duduk sekali dengan pelajar degree... Seram sejuk gak la dia rase sebab sebelum x pernah lagi dia tinggal sekali dengan pelajar degree n bilangan pelajar degree yang tinggal dalam rumah tu seramai 8 orang....
 
Takut gak la rase sebab dia je pelajar diploma, yang lain degree ( takut x dpt nak mesra alam )... x pe la cabaran buat die sebab die yang nak duduk luar kan, so die pun  decide nak sewa bilik tu... ( fast forward eh, x larat dah teman nak menaip nih )
 
seminggu kemudian...
 
die dapat menyesuaikan diri sendiri n kakak-kakak tu semuanya alhamdulillah baik dengan die..ade yang funny n ade yang outgoing ....
 
hari tu pelajar ni gi keluar makan malam ngan kakak-kakak nie, n memang best la dapat keluar sama2 ngan kakak2 nie tambah lagi ade sorang akak ni dah tahun akhir nak habis degree dah...yang tewharunya, ade kakak yang nak belanja die makan tapi die tolak... last2 die nak bayar tapi waktu die tangah cari duit kecil, kakak tu bayarkan tanpa pengetahuan pastu kakak tu cakap - " Kak Ana dah bayar tadi" ... rase segan pun ade ngan kakak tu, die nak bayar balik berapa yang akak tu bayar tapi ditolak .... akhirnya, die mengalah je la bile akak tu cakap lebih kurang macam ni - " Kak Ana nak keluar dah, nanti entah bila lagi nak jumpa Mira, lagipun tadi Kak Ana nak belanja Ais Krim Mira awal2 lagi dah bayar... ala, Kak Ana tambah 50 sen je pun".
 
Macam tu la kisahnya...  terharu Iera ngan Kak Ana... Iera x pernah kasi orang peluang belanja iera except parents/ relative Iera

p/s: Kak Ana thank u so much n i hope u will do well with your future career ^^
 
 

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Google+ Followers