Followers


hellooooo everyone ^^ ....

today...ade orang nak buat blog baru....

so, ade cadangan x? tentang background yang comel dan girly? 

hehehe...ni bukan untuk Iera tapi ni untuk orang yang ade relation dengan Iera...

Sesiapa yang ade idea boleh la sumbang kat Iera :D .... Sumbangan anda amatlah diharapkan...

Sekian terima kasih :D .... 





hey guys... hari ni merupakan hari yang paling teruk bagi Iera... Iera pun x tahu nak cakap macam mane..

sedih, sakit hati, kecewa, takut dan macam2 lagi emosi yang bercampur baur ....

haish.... Iera x suka akan situasi begini....

Iera harap agar situasi yang berlaku hari ni x akan berulang sebab hal yang sebegini 

membuatkan Iera rasa teruk sangat... 



Assalamualaikum, hello, annyeong haseyo, konnichiwa everyone... Hari ni result keluar

and guess what... tadi waktu nak semak result, berlaku suatu situasi yang membuatkan Iera panik... nak 

tahu? Iera buka Student Portal and masukkan ID dan password -----> x boleh sign in ...dan

muka Iera dah pucat dan  level panik Iera meningkat .... Iera try tanye kak bella mcm mane nak tengok 

result sedangkan Iera nak sign in pun x boleh...then, Kak Bella cakap try masuk dekat examination result 

tuh...Akhirnya, Alhamdulillah berhasil jugak :D ... Hati dah dup dap dup dap ( takut nak tgk result... siap 

bace surah lagi sebelum tengok result tuh )... Alhamdulillah x ade yang gagal ( yang penting x kene repeat 

paper :D ) nak tahu Iera dapat berape? hmm... x yah lah, yang penting Iera lulus... Insyaallah Iera akan buat 

yang terbaik untuk upcoming sem ni... tolong doa doakan Iera ek :) .... one thing before Iera stop tulis entry 

nih... Iera nak congratulate Iera punya kawan merangkap ex-roommate and Iera punya dongsaeng 

( lahir tahun yang sama tp lain bulan :D) Kak Bella and Saranghaeyo Amira ... chukaheyo dapat dean ... i'm 

so proud of both of you... dan bagi yang x berapa berjaya.... jangan putus asa, kita ada lagi 5 sem, sem yang 

akan datang berusaha la bersungguh-sungguh ye... kita usaha sama-sama kay... Hard work will never betray 

us ( sorry kalau x betul >.< )..


Sudah masuk waktu solat fardhu maghrib bagi kawasan Teluk Air Tawar dan kawasan yang sama waktu dengannya... keke... jadi announcer jap :D...

Yay!! dapat balik akhirnya... sekarang nih, ade dkt rumah Tok Teh and hari sabtu ade majlis pertunangan    >.< ...


Haloo... mmm...nothing much to say... 

First time keluar dengan roommate makan steamboat dkt Arau, Perlis...  















seronok juga keluar makan steamboat dengan roommate... harap2 lepas ni, ade peluang lagi nak keluar makan sama2 :) ... 

ape2 pun Iera nak ucapkan terima kasih dekat roommate Iera,  Nad dan Kak Bella sebab jemput Iera keluar dengan korang sekali... Iera ni jenis jarang keluar malam dan kalau keluar pun, selalu keluar dengan keluarga... so, many thanks to both of you for giving me chance merasa bagaimana keluar makan dengan roommate waktu malam ( walaupun Iera dengan Kak Bella dah ade dkt Arau sejak pukul 5:30 p.m ) ... 
hmm... first time jugak makan steamboat :D ... 

hmm... Iera nak tag roommate Iera la :) 

Kak Bella



annyeonghaseyo yorobeun ... * sorry eak kalau salah eja :3  *... 
Iera nak wajah baru >.< !!!
wajah baru ape? jangan salah tafsir dan faham ea... bukan Iera nak tukar wajah Iera ni...
Iera nak tukar wajah blog Iera ni... aisshh... nak sangat tukar wajah baru ... tp buat masa sekarang x leh... kene focus final exam nih... tinggal lagi satu paper jer... sabo Iera sabo * cakap kat diri sendiri *
aigoo =.=" .... susah betul nak control diri ni, bile excited nak buat sesuatu yang Iera suke =.= ... 
kene belajar control diri ni * pinch my cheek * ... 
 
Assalamualaikum semua :) ... dah lame Iera x post ape2... agak sibuk sekarang ni...
hari ni Iera nak ngomel pasal ape ek? aaa *petik jari dan bayangan mentol bercahaya di kepala *
Iera nak ngomel pasal final examination lah... hari ni merupakan hari permulaan final examination bagi pelajar diploma part 1 pengurusan perniagaan (Iera le tu).. course lain, naega molla ( x tahu ) ...
hari ni Iera bangun awal ( semangat nak gi exam )... tapi bile dah sampai bangunan Al-Farabi 2, hati lak buat hal... dup dap dup dap... penyakit darah gemuruh iera =_=" ... bukan gemuruh jiwa Faizal Tahir tau...
dah sampai depan class, Iera n chinggu ( kawan2 ) gi tengok kedudukan meja ketika exam... Iera meja 16, kawan iera, 7 dan 25 ... ingatkan dapat meja yg tengah2...rupa-rupanya dapat yang depan sekali...aish, sungguh ku x suka akan kedudukan meja ni =_= ... tp nak buat camne, dh ditetapkan oleh pihak yang berkuasa... so, Iera sbg pelajar just follow je la...
masa tengah exam tu, pengawas duduk depan... aish, sungguh mengganggu konsentrasiku untuk menjawab soalan... sabo je la...nak wat cam no kan... 
k la... nanti Iera sambung lagi... daa... salam


hello yorobeun ^o^ .... Iera in da house... eh silap lak... Iera in da hostel, sebab x balik lagi ke rumah yang terchenta ( rumahku syurgaku )..kekeke :D ...

okeh, hari ni Iera semangat nak ceta pasai Iera punya first experience... hmm experience apa tu?
ha.... tengok betui betui na kat bawah ni... 



rase -rase korang, gambar ape atas nih? gambar kedua-dua ni, berkaitan dengan sukan ape?... ce jawab... 
sape leh jawab, die memang genius :D ... tapi x de hadiah disediakan :P ... nak hadiah, beli sendiri ek lepas tu kasi diri sendiri.. hehe jahat betul Iera ni ;) ...

okeh... betul la jawapan korang tu...hmmm, korang memang jjang la *thumbs up* ...
it's about archery... yea, you could say that i'm beginning to take an interest in archery...that's why when i see the archery club i immediately sign up  :) ... 

Guess what, finally we have our first activity... tapi, kita orang x diajar terus memanah, sebaliknya... kita orang kene pergi gym dulu... work out...lepas tu ada sesi " about achery"  ... then, baru kita orang diajar bagaimana nak memanah.....

Iera tengok sorang, sorang try memanah tanpa arrow ( sebab cikgu nak tgk betul x kita punye posture semasa nak memanah ) ... Iera tengok diorang mcm susah je nak tarik string tuh  ( mula la rasa takut nak cuba ) ... bile dah selesai sesi memanah tanpa arrow dan cikgu pun puas hati... cikgu suruh memanah menggunakan arrow lak.... ( hati ni dah semacam je rasenye ) .... kalau arrow tu x kene target board tu, kene buat sampai kene asalkan kene dekat target board tuh... ( lagi menaikkan suspen Iera je ) ... 

and.... sampai la giliran Iera ( pelajar perempuan yang last sekali ) ... tangan dah ketar ( al-maklumlah first time pegang bow ) .... Iera pun berdiri la di posisi yang dikehendaki cikgu... dengan lafaz Bismillah, Iera pun tarik la string tu ( yang ni memanah tanpa menggunakan arrow ) ... orang kene tarik string tu sampai bawah dagu, tapi Iera x sampai ( kekuatan tangan lemah ) ... cikgu suruh Iera tarik lagi sampai string tu sampai ke destinasinya.... alhamdulillah boleh... tapi yang x tahannya waktu kene hold sebelum lepas string tuh...

bile cikgu bagi arahan suruh lepas, baru la Iera lepas ( fuh, punye la sakit tangan bile kene hold string yang ditarik tuh)... 2 kali Iera kene memanah tanpa arrow and finally, baru la boleh memanah menggunakan arrow...

ni yang betul2 buatkan Iera rase nervous nih... ramai yang kene buat banyak kali ... dengan lafaz Bismillah, Iera pun tarik string tuh dan tahan... ( tangan kiri yang pegang bow dah terketar-ketar sebab kene aim dan tangan kanan kene tarik string - kesimpulannya = strength + endurance x cukup ) bile dengar cikgu kata lepas, terus Iera lepaskan string tuh... alhamdulillah, cubaan pertama memanah dengan menggunakan arrow kene board tuh...

so, ini lah pengalaman pertama Iera pegang bow dan memanah... seronok ( bagi yang berminat )... dan sakit tangan sebab tangan x cukup SE = Strength + Endurance , tapi berbaloi ^^

hmm.. lepas nih, kene work out la nampaknya untuk bina kekuatan tangan dan ketahanan :3 





Assalamualaikum Sume ^o^ ...

hari ni, Iera ngan group Iera ade speaking practice BEL 120... 
kitaorang tiba di depan bilik Sir agak awl la jgk...
nervous + malu ... caye x?
iera ketuk la pintu dan tersembul la muka lecturer kesayangan kami :D
Sir pun mulakan mukadimahnya dan terang serba sedikit mengenai permakahan speaking test...
kami diberi masa 3 minit untuk fikirkan ape point yang sesuai dan tamat 3 minit, maka bermula lah speaking
practice... ape yang shedihnye... hari ni, otak Iera jam... idea x memunculkan dirinya dalam otak Iera ... Bile kawan Iera tanye soalan, Iera x leh jawab soalan die huhu...

tamat sudah speaking practice, Sir pun comment la tentang kami ... Iera digalakkan untuk cakap banyak dan elaborate lagi point Iera ... nak elaborate camne? idea nak elaborate tu menghilangkan dirinya ...

hmmm..x usah dikenang lagi...Iera berazam nak buat yg terbaik waktu Speaking Test nnti... Doakan Iera ye :D ... keperihatinan anda amatlah dihargai :D ( cam tulis surat rasmi / berkempen la plak :3 )

okeh.. itu sahaja setakat ni yang Iera nak kongsi.... kepada sape2 yang akan sit 4 speaking test dan test yang lain2, hwaiting !! ...jangan jadi cam Iera ek... semoga korang berjaya ^-^

ape khabar semua? mcm mana dengan kehidupan korang? ada baik ka atau x baik? ... kalau x berapa nak baik tuh, sabor je le.. doa pada Yang Esa agar segala urusan kita dipermudahkan... Insyaallah Allah akan permudahkan urusan kita...hmm.. bagi yang stress tu, x mo stress stress ea... nnti kita jugak yang rase sakitnya... tenangkan fikiran, recite Quran atau baca surah-surah yang tertentu...Insyaallah, akan tenang, lapang dan damai... Iera ade la snap beberapa pic pemandangan ni...tp qualitynya x setaraf  yang profesional la... jom kita nikmati keindahan alam ciptaan Allah S.W.T...











p/s : Iera letak sume sbb x sure nk letak yang mane satu... mohon maaf sekiranya gambar ni x memuaskan... al maklumlah, orang yang snap gmbr ni adalah amatur :D


Alhamdulillah... dapat jugak hantar assignment CTU beberapa jam yang lepas...Lepas ni, assignment MGT dan ACC pula akan menyusul ... 

Iera nak ckp sikit nih... kalau ade assignment, better buat cepat2 nnti takut kelam kabut dan akan kite pun jadilah minah kelam kelibut... hehehe...  jangan marah ya... ini hanya gurauan semata-mata...

hmm... kene start cari info dah sekarang ni... ganbatte/ hwaiting 

* buat pose

doakan Iera supaya Iera dapat menyelesaikan assignment2 yang diberi kay ^-^ 


 



haaa... seluruh umat Islam di Malaysia akan menyambut Ramadhan pada 21/7/2012 Insyaallah... jadi Iera nak ambil kesempatan nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak, semoga pada bulan yang penuh barakah ini, kita sama-sama akan memantapkan lagi ibadah kita kepada Allah S.W.T ... 

Insyaallah Iera nak balik sambut first puasa dengan family >.< ... harap2 x de program pd hari jumaat 
     ( 20/7/2012)...Iera nak balik!!  rindu kat family, kawan2 ngan kucing Iera kikki ... 




Iera nak share ape yg Iera bace dan tertarik :D


esok ade speech >.< ... doakan Iera supaya keluar iera mudah keluarkan suara Iera... nervous dah ni...
harap2 x de la byk soalan yg akan ditanya ...



aaaahhh hari isnin ni ade kuiz >,< !!!... rase takut la plak... tmbh lagi markah yang akan diperoleh dr kuiz ni termasuk dlm carry mark iera >.< ... otoke, i must study now >o< ... oh ye, doakan Iera ek ^o^ ...



x puas la... Iera dapat luangkan masa dengan family sekejap je uwuu...
esok nak kene balik ke Arau ... tapi nak buat macam mana kan, dah jadi tanggungjawab iera sebagai seorang pelajar...nak x nak kene la balik Arau jugak demi mengejar cita2 ( eceh, ayat cam skema je )...
k lah, sampai sini je entry iera pada kali ni... 

agak lama Iera x update, blog Iera ni dah penuh dengan sawang.... =_=" ... 
bukan ape, Internet kat umah ade gangguan...sbb tu x leh buka internet =_="...
Iera kene gi sekolah umi baru leh buka internet...
Iera harap esok dan hari sabtu , segala urusan Iera berjalan dgn lancar... doakan Iera ek...


tinggal berape hari jerk nak melangkah ke alam yang dihuni para siswa dan siswi... rase berdebar-debar la plak >.< ... kalau berdebar pun nak wat camne, kene masuk jugak kan...hmm...

Friendship is not how long you’ve been together. It isn’t how much you’ve given or received , nor how many times you’ve helped each other. But it’s how you value one another

waah T_T... semalam kawan Iera komen dkt Iera punye entry membuatkan Iera tersentuh + rindu...Rina, Iera rindu kat Rina dan kawan2 yang lain...blum pegi lagi dah rindu dah... Insyaallah Iera x kan lupekan kawan2 Iera termasuk Rina T^T ... cuma jangan lost contact ngan Iera kay? klau tukar no phone, notice Iera tau... rindu korang >.< sesangat ... Iera doakan kejayaan korang...harap korang  berada dalam keadaan sihat saje... i'll miss u dear saenggi... 






   dengar dan hayati lagu ini... khas buat sahabat yang tercinta

Tinggal berape hari ek? 
tinggal lagi 19 hari je lagi sebelum memulakan kehidupan sebagai seorang pelajar...
Iera harap dapat menyesuaikan diri di tempat baru nnti :D
doakan Iera ek... tu je kot :D
take care ye sume....


"Jika namamu yang ditulis di Luh Mahfuz untuk diriku, nescaya rasa cinta itu akan Allah tanamkan dalam diri kita. Tugas pertamaku bukan mencari dirimu tetapi mensolehahkan diriku."

"Sukar untuk mencari soleh dirimu andai solehahku tidak setanding dengan kesolehahanmu. Janji Allah pastiku pegang dalam misi mencari diri 'Lelaki yang baik untuk wanita yang baik'

inilah harinya...tepat pukul 12.00 tengah hari, keputusan yang di nanti-nanti oleh kebanyakan pelajar lepasan SPM seperti Iera akan keluar....dan masa telah tiba untuk membuat pilihan samada nak ke matrikulasi atau Universiti... hope that there'll be good news for me, friends and others...


ari ni Iera nak join 1st giveaway by telekung Najwa...bukan ape, kawan Iera dah tag Iera...so bile Iera tgk untuk ape vina tag Iera, Iera pun tergerak nak join gak dalam 1st giveaway ni :)... selain tu, dapat jugak Iera mengeratkan silaturrahim sesama blogger ye x? hehe... 

okeh...komen/promosi/cadangan mengenai telekung Najwa?

komen ~ hmm...Iera rase kan kalau nak ramai pembaca, kene selalu update blog...
tu sekadar komen Iera je :D

promosi ~ Iera nak puji telekung Najwa sbb melalui giveaway mcm ni...dapat tarik ramai pembaca dan mungkin dapat cetuskan minat untuk membeli telekung  :D

cadangan mengenai telekung Najwa ~ hmm..kat fb dah ade, blog pun dah ade...ape lagi ek? tawarkan diskaun pada musim2 tertentu...bukan 4 musim yang ade kt negara lain tau :P...
ataupun, kelaskan telekung yang sesuai untuk orang yang nak pergi mengerjakan umrah/haji ... Iera rase kalau untuk orang yang pergi ke umrah/haji x yah yg byk corak..simple je...sbb takut corak yang ade pada telekung tu mengganggu kosentrasi orang nak khusyuk... hehe... sorry ea.. sebab berjela-jela Iera punye cadangan ni...kalau terima cadangan Iera ni, alhamdulillah...Iera la orang yang paling gembira :D

okeh...tu saje... 
oh ye...Iera nak tag :-

cik ubi
Cik Niera
airin

Salam semua dan jaga diri baek-baek tau :D

Iera tengok rancangan Strong Heart ari ni.... Mir Bang (Bang Cheol Yong) dan kakaknya Ko Eun-ah (Bang Hyo Jin)...diorang nampak macam kembar >.< .... comel sangat... lagi sweet sbb Eun ah sayang sangat kat Mir smpai anggap Mir macam anak die sendiri... Eun ah yang bersifat comel, melindungi dan menyokong adiknya...Mir cite yang waktu die baru dapat lesen, Eun-ah belikan kereta yang cantik menggunakan duit dia sendiri dan hadiahkan kereta tu pada Mir... Mir juga cite yang Eun-ah banyak menghabiskan duitnya bersama keluarga berbanding untuk dirinya sendiri...so sweet... Iera harap hubungan baik antara Eun-ah dan Mir akan berkekalan...suke tgk diorang >.< .... 

Mir Bang ( Bang Cheol Yong) :-




Ko Eun-ah ( Bang Hyo Jin ):-



Mir dan Eun-ah :-









sumber gmbr drpd : En. Google

There was an error in this gadget

Google+ Followers