Followers

Salam Semua ^-^V ... ha, hari ni Iera nak post sesuatu... ape tu?
sabar dulu... bace sampai abis baru tahu "sesuatu" tu ape XD...

okeh... Pada dua hari yang lepas, Iera ngan kengkawan buat la perjumpaan...rancang nak pergi berkelah di Taman Tasik Taiping...Kita orang nk jumpa depan KFC pkl lapan sbb dkt die punya sign board tu  buka 24 jam.. .. ( aik, tadi kate nak berkelah kt taman tasik, knp lak jumpa kt KFC?) sbb tu la Iera suruh khatam bace ape yang Iera post... sabar kan separuh daripada Iman ;)...eceh, jadi ustazah sekejap :P . Kami rancang nak beli makanan kt KFC lepas tu pergi berkelah kt Taman Tasik.. alik2 x buka lagi dan kitaorg tgk pekerja KFC tu tgh breakfast...ape lagi, x kan nk tunggu sampai buka kot...lama tuh..nanti jadi pak pacak lak depan KFC...kami pun buka langkah (bukan bersilat ea..:P) mencari kedai2 yang dh buka...Jalan sini, kedai tu x buka..jalan sana pun x buka jugak...pergi gerai yg buka waktu pagi, x de ape yang boleh dibungkus utk jadikan bekal kita orang... last2 7E jugak yang dituju utk beli snek dan sewaktu dengannya...lepas dh dpt ape yg dihajati, kami pun mulakan perjalanan ke Taman Tasik dengan menggunakan kaki kami nih...agak2 berape km kami berjalan? jawapannye = Iera sendiri pn x tahu... x terfikir pun nk bawa pengukur utk ukur jalan tu ^-^V ... dh sampai Taman Tasik tu, kami pun cari la pondok dan bersantai seketika sambil menikmati snek dan minuman ...


nak tahu ape yang kita org buat lps tu? hmm... Iera ngan airin main badminton manakala dua org lagi
bersantai di pondok dan berchit-chat...ye la, lama x jumpa kot lps tamat form5 dan masa nak ambil result pun x brp nk b'ckp sbb masing-masing tumpu dgn result masing-masing XD...okeh, x mo cite panjang2  mata tu dh separuh tertutup, kalau panjang lagi alamatnye tidur la... pkl 12 kami berjalan lagi, dari Taman Tasik ke gerai sama wktu pg kita orang singgah... x makan pun, bungkus air je...seterusnya, kita orang serbu kedai gift/cenderahati utk beli hadiah utk siape? ade la ;)... yg tu kene tanye airin :D...then Iera pergi Taiping Time (x beli ape pun...benda yg Iera nak beli tu x de ) and last sekali baru pergi Wah Seah ... berakhir la seharian bersama kengkawan terhcenta... 

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Google+ Followers